Underholdning til bagsædet

Min opfattelse er, at den gængse løsning til underholdning på bagsædet er iPad.. det er hvertfald det svar, jeg oftest ser i diverse facebookgrupper.

Selvom jeg troligt pakker bilen med forskelligt underholdning, så vinder iPad’en nok. Mest af alt handler det nok om hele familiens “træthed”, når vi kører og at han faktisk ikke som sådan behøves aktiveres. Daniel nyder virkelig at sidde og kigge ud i naturen, når vi kører.

Det er minimalt, hvor meget legetøj, jeg pakker udover det, der jeg viser her. Udover det viste pakkede jeg Gurli Gris-ballonspil, Djeco fiskespil, et par biler, Godnat-bøger (Dumbo og Pingvinen, der altid frøs) og 3 Totte-bøger.

Lege-pakker

Nogle laver små pakker til børnene, som de kan pakke ud undervejs. Det gør jeg ikke.. mest af alt, fordi jeg ikke ville ane, hvad jeg skulle pakke ind i dem. Derudover er det spildt af gavepapir.

Til gengæld laver jeg små lege-pakker, der skal fungere som underholdning på køreturen og når vi er fremme. Lege-pakkerne har flere formål, for de skal kunne bruges som underholdning derhjemme, på restauranten, i klapvognen og på køreturen. Vi har endnu ikke været ude at flyve med Daniel, men de fleste kan naturligvis også bruges på flyveturen.

Tegne-kasse

Lege-kasse

Farveblyanter, farvekridt eller små tuscher og en post-it-blok – så kan man tegne alle steder. Den på billedet har jeg selv lavet, men jeg fandt faktisk en boks i passende størrelse med farveblyanter i Tiger hernede. Hurra for Tiger!

Hama Maxi-sticks Hama Maxi-stilks

Maxisticks’ene er et hit hjemme hos os og der kan bruges meget tid på dem. De er nemme at gå til og derfor er de ideelle til en lege-kasse. Derudover yndlingsbogen (som vi faktisk slet ikke har fået læst på hele turen).

Magnet-leg

Magnetleg

Jeg lavede faktisk denne sidste år lege-kasse sidste år og den er stadig et hit. Daniel finder den til tider frem og vil lege med den derhjemme. En aften vi var alene hjemme efterspurgte han nogle flere motiver, så det lavede vi lige på computeren “sammen”.

Lego-leg

Lege-kasse magnet-leg

Den her lavede jeg også sidste år, men den har endnu ikke helt vundet indpas herhjemme endnu. Jeg synes dog stadig, at den er god og lærerig, derfor fik den en plads igen. Derhjemme elsker han at lege med lego, så jeg troede, at det ville være et hit. Men ikke endnu. Det skal dog lige nævnes, at han har leget med klodserne, men ikke efter skabelonerne.

Magicube

Legepladsen - magiccube

Magnetklodser – der er sjove for både de mindre og de større børn. Vi købte dem til turen sidste år. Der var der sjoveste klart bare at sætte dem sammen. Nu er han begyndt at interessere sig for at sætte dem sammen efter skabelonerne.

De kan også fås i større udgaver, hvor der skal flere klodser til at lave motivet.

Puslespil, figurer og bilbane

Lege-kasser

Jeg fandt det lille puslespil til 5 kr, så det kunne jeg ikke lade være med at købe. Med så få brikker, kan det også sagtens løses på bagsædet. Figurerne elsker han at sætte på plads. Når han gør det, så snakker vi om, hvad de hedder og om farverne.

Et par små biler og en lille bilbane, så er underholdningen på bagsædet sikret et stykke tid!

Tegnetavle

Lege-kasse tegnetavle

Årets helt store hit var en tegnetavle, som jeg købte brugt til 10 kr.

Hvordan ser en lege-kasse ud?

Helt praktisk, så er mine i IKEA-poser. Det ser måske ikke smart ud. Men de er gennemsigtige og med zip-lås.

Når man er færdig med en lege-kasse, så skal indholdet tilbage i posen. Så mister man nemlig ikke noget. Fordelen ved poser med zip-lås er, at Daniel selv kan komme i den (og når de går i stykker, så kan man nemt anskaffe nogle nye).

Havde jeg kunne lave en mere permanent gennemsigtig løsning, der ikke var IKEA-poser, så havde jeg gjort det. Fakta er desværre bare, at det kan jeg ikke. Jeg ville eksempelvis ønske, at jeg kunne sy på en symaskine… men det bliver lidt langhåret at sy med nål og tråd. Især når det er en god slat, jeg skal have lavet. (:

På køreturen står alle lege-kasserne i en hvid kasse i bunden af bilen. Jeg overvejer dog om, jeg skal stille den ved siden af ham på hjemturen.

Hvor meget legetøj pakker du til børnene på ferien?

God sommer herfra 🌞

4 thoughts on “Underholdning til bagsædet

  1. Dejligt med lidt inspiration. Det er altid fint at se, hvad andre pakker til rejsen. Jeg skal snart ud at rejse med min datter og kæreste til Kreta, så jeg har også samlet lidt legetøj sammen til flyveturen. Har været ude og købe lidt nyt..vil gætte på en 3-4 stykker små stykker legetøj. Vil helst ikke pakke for meget, da min datter altid vil lege med alt muligt andet, som IKKE er legetøj 😀

    vh. Jeanette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *