Oksepie – en familiefavorit

Et af mine yndlingskødprodukter er helt klart hakket oksekød. Faktisk tror jeg, at det er min yndlings type kød: der er ikke noget bedre end en hakkebøf. Jeg tror, at det, der tiltaler mig ved hakkekød, er, at retterne ofte er nemme at give sig i kast med. Denne oksepie er perfekt til hverdagsmad, fordi den er så nem at lave.

Oksepie

Oksepie’en er helt klart en af hverdagsfavoritterne herhjemme, fordi den simpelthen bare er let at lave. På opvaskedelen er der naturligvis lidt – men jeg synes faktisk ikke, at det er så slemt. Det er bare et eller andet over retter, der skal i ovnen. De virker lettere at leve, synes jeg.

Selvom man skal lave mosen selv, er der ikke særlig meget arbejde, synes jeg ikke. Hvis det skal være lettere, så kan man altid bruge pulver. Men mosen er arbejdet værd, hvis du spørger mig. Men – som børnefamilie, må det godt gå lidt stærkt engang imellem, og så er pulverløsningen helt okay.

Oksepie

Let og lækker ret med hakket oksekød, der er lige til at lave.
Forb. tid20 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid50 min
Ret: Hovedret
Keyword: Aftensmad med hakket oksekød, Oksepie
Servings: 4 personer

Ingredients

Kartoffelgulerodsmos

 • 1 kg. bagekartofler (ca.4 stk.)
 • 500 g. gulerødder (ca. 4-5 stk)
 • 1 l. vand
 • 1,5 dl. mælk
 • 50 g. revet ost
 • salt og peber

Kødsovs

 • 500 g. hakket oksekød
 • 1 stk. løg
 • 140 g. tomatpuré (en stor dåse)
 • 50 g. ketchup
 • 110 g. creme fraiche (lige meget hvilken %)
 • 100 g. fløde

Oksepie

 • Ost til gratinering

Instructions

Kartoffelgulerodsmos

 • 1. Start med at koge kartofler og gulerødderne til de er færdige. Jeg plejer at skære dem ud i fire stykker, så det går hurtigere. Kogningen tager ca. 20 minutters tid hos mig.
  2. Hæld vandet fra og kom kartoflerne i en skål. 
  3. Blend kartoffel/gulerodsblandingen med stavblenderen. Har du en kartoffelstøder kan du også bruge den.
  4. Rør mælk, ost, salt og peber i mosen. 

Kødsovs

 • 1. Svits løget i et minuts tid i lidt smør. 
  2. Tilsæt kødet og brun det.
  3. Imens kødet bruner, kan du røre tomatpuré, ketchupp, creme fraiche og fløde sammen. 
  4. Når kødet er brunet, kan hælder du sovsen i panden og lader det koge i et par minutter. 

Oksepie

 • 1. Hæld kødsovsen i et ovnfast fad og fordel det.
  2. Fordel mosen herpå og  drys din foretrukne mængde. 
  3. Gratinér i midten af ovnen i ca. 10 min. ved 250 grader i traditionel ovn. 

Tilbehør

 • Servér retten med lidt grønt til. Jeg serverede med grønne bønner og baconbønner - det kan klart anbefales. 

Notes

Herhjemme er vi to voksne og ét barn - og der var rigeligt mad. Vi fik kun spist halvdelen, derfor har jeg sat retten til fire personer. Er der noget til overs, så put det i fryseren og spis det til restedag. Det smager stadig ligeså godt efter at have været frosset ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *