Et alternativ til at sige: “Nu skal du holde mig i hånden…”

Du er måske lidt træt efter en lang arbejdsdag. Din tumling lige så – men lysten til at udforske verden er der stadig. Derfor er din skønne tumling løbet ud midt på parkeringspladsen hurtigere end du nåede at sige “Hold mig i hånden”.

“Nu skal vi holde i hånden, fordi der kører biler…”

Du hører dig selv halvråbe: “Man skal holde i hånden, når man er på en vej”.. halvt løbende efter din tumling, der kategorisk bare nægter at holde dig i hånden.. Det lille menneske løber stadig og du hånden, jakken, whatever for at vise, at man SKAL holde i hånden, når man befinder sig på en vej.

Det er røvsygt, når man skal noget. Det er så ærgerligt, når den lille hyggestund bliver ødelagt, fordi man SKAL holde i hånden. For det er så hyggeligt at gå der og holde sin lille tumling i hånden – jeg elsker det! Når jeg altså ikke skal tvinge ham.

Hvis du tænker lidt over det, så vil du garanteret også hellere have ros, anerkendelse eller krammere – “bare fordi”… end når der er nogen, der tvinges til at give det. Det bliver lidt halvt akavet – ligesom når man leger “sig en positiv ting om hinanden”.

Sådan laver du en hyggestund ud af situationen

For at vende hele “du-skal-holde-mig-i-hånden-nu-fordi-der-er-biler”-situationen om, er jeg begyndt at kalde det “holde-i-hånden-tid”.

Princippet er det samme – han skal egentlig holde mig i hånden (oftest fordi vi bevæger os omkring biler).. men det lyder bare lidt hyggeligere, ikke? 9 ud af 10 gange tager han mig selv i hånden. Det hænder endda, at han selv lige siger; “nu er det holde-i-hånden-tid”.

Det hænder naturligvis også stadig, at han er en lille tumling der inden, jeg når at få set mig omkring ER løbet ud på parkeringspladsen… han er trods alt kun 2.5 år og en bølle ligesom alle andre tumlinge.

Har du nogle gode tip til, hvordan du får gjort vendt en “opdragelsessituation” til noget positivt og hyggeligt?

6 thoughts on “Et alternativ til at sige: “Nu skal du holde mig i hånden…”

  1. Åhhh, det lyder meget mere som hyggetid end at være tvunget til det<3
    Jeg plejede at sige: “Er du sød at holde mig i hånden?” og det virkede fint hos os. Junior er 14 nu, og er helst fri for at holde i hånd;-D

    1. Hehe, ja, det er også en rigtig god vending – så lyder det som om, de har er valg… Well.. med hold-i-hånden-tid er han jo bare ligesom tvunget🤣

  2. Hvor lyder “hold-i-hånden”-tid dog hyggeligt! Det tror jeg at jeg vil forsøge at indføre hos os, selvom vi ikke (endnu!) har problemer med at han ikke vil holde i hånd – Vi har kun problemer med at han kun vil holde den ene af os i hånden, for i den anden hånd har han nussekluden 😀

    1. Jeg synes hvertfald, at det er hyggeligt – og især fordi, han selv er opmærksom på det efterhånden 😍.. Åh, hvor sødt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *